Museu Valencià del Paper

foto1

El Museu Valencià del Paper de Banyeres de Mariola, va ser inaugurat el 25 de març de 1997, en un primer emplaçament situat en la torre medieval de la Font Bona.

Davant de l’escassetat d’espai disponible, es va procedir a la restauració i habilitació del palauet denominat “Vil·la Rosario”, rodejat d’un bell parc. L’actual ubicació va ser inaugurada el 21 de maig de 1999.

 El Museu Valencià del Paper és l’únic en el seu gènere existent a la Comunitat Valenciana. Oferix una àmplia visió històrica, econòmica i social sobre l’evolució de l’elaboració del paper, des dels seus orígens en Xina, any 105 d.C., passant per la seua introducció a Europa a través de Xátiva i ressaltat la seua importància posterior en tot Espanya, però especialment a la Comunitat Valenciana, primera zona paperera durant algunes dècades en l’elaboració del paper de fumar.
El Museu Valencià del Paper de Banyeres de Mariola, fue inaugurado el 25 de Marzo de 1997, en un primer lugar situado en la torre medieval de la Font Bona.
Delante de la escasez de espacio disponible, se procedió a la restauración y habilitación del palacete denominado “Villa Rosario”, rodeado de un bello parque. La actual ubicación fue inaugurada el 21 de Mayo de 1999.
El Museu Valencià del Paper es el único en su género existente a la Comunidad Valenciana. Ofrece una amplia visión histórica, económica y social sobre la evolución de la elaboración del papel, desde sus orígenes en China, año 105 d.C., pasando por su introducción a Europa a través de Játiva y resaltado su importancia posterior en toda España, pero especialmente a la Comunidad Valenciana, primera  zona papelera durante algunas décadas en la elaboración del papel de fumar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s