ANY 2008

 • Teatro: “Kraft”a càrrec de Bambolina Titelles. El dia 27 de març a la Casa Cultura-Teatre Beneficència.

Teatro: “Kraft” a cargo de Bambolina Titelles. El día 27 de marzo en la Casa Cultura-Teatro Beneficiencia.

EXPOSICIÓ DE LA “VII EDICIÓ DEL CONCURS DE VESTITS DE PAPER”.

 • Com ja és tradició a Banyeres de Mariola des del  25 de gener fins al 15 d’abril, van ser expossats al Museu Valencià del Paper, la col.lecció de vestits que desfilaren al concurs de vestits de paper.

Como ya es tradición en Banyeres de Mariola, des del  25 de enero hasta el 15 de abril, fueron expuestos en el Museu Valencià del Paper, la colección de trajes que desfilaron en el concurso de trajes de papel. 

JORNADES DE PORTES OBERTES.

 • El 18 de maig  hi va ser el Dia Internacional dels Museus, amb motiu d’aquest esdeveniment es va realitzar una jornada de portes obertes al Museu Valencià del Paper, en la qual els visitants van gaudir de visites guiades i un taller de paper a mà. A més de la representació figurativa dels operaris d’un molí paperer.

El 18 de mayo fue el Día Internacional de los Museos, con motivo de este acontecimiento se realizó una jornada de puertas abiertas en el Museu Valencià del Paper, en la cual los visitantes disfrutaron de visitas guiadas y un taller de papel a mano. Además de la representación figurativa de los operarios de una molino papelero.

 • Xarrada-col·loqui: “La sèquia Major del Vinalopó. Història, lluita i esperances dels agricultors”, a càrrec de Tomás Pérez Medina.

Charla: “La sèquia Major del Vinalopó. Història, lluita i esperances dels agricultors”, a cargo de Tomás Pérez Medina.

JORNADES “PRÀCTICA ACTUAL DE LA CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DEL PAPER”.

 • En els dies 9, 16, 23 i 30 de maig es van dur a terme les jornades per a la conservació i restauració del paper.

En los días 9, 16, 23 y 30 de mayo se llevaron a cabo las jornadas para la conservación y restauración del papel. 

CONCERT “ELS CONCERTS DEL MUSEU VALENCIÀ DEL PAPER” .

 • El dia 30 d’agost va tindre lloc al Museu Valencià del Paper el concert Jazz-tem-tots.

El día 30 de agosto tuvo lugar en el Museu Valencià del Paper el concierto Jazz-tem-tots.

 

EXPOSICIÓ “ARQUITECTURA DE L’AIGUA: LES SÉQUIES DE BANYERES DE MARIOLA”.

 • Del 31 d’octubre al 8 de gener de 2009 va estar al Museu Valencià del Paper exposada la exposició “Arquitectura de l’aigua: les séquies de Banyeres de Mariola”, en la qual es van realitzar visites didàctiques, una xarrada-coloqui per part de Tomás Pérez Medina sobre “la séquia major del Vinalopo, Història, lluites i esperançes dels agricultors” i a més es va realitzar una conferència a càrrec de Luis Pablo Martínez sobre “Les nostres séquies, un patrimoni a preservar per a benefici de tots”

Del 31 de octubre al 8 de enero de 2009 estuvo en el Museu Valencià del Paper expuesta la exposición “Arquitectura del agua: las acequias de Banyeres de Mariola” en la cual se realizaron visitas didácticas, una charla-coloquio por parte de Tomás Pérez Medina sobre “la acequia mayor del Vinalopó, Historia, luchas y esperanzas de los agricultores” y además se realizó una conferencia a cargo de Luis Pablo Martínez sobre “Nuestras acequias, un patrimonio a preservar para el beneficio de todos”

 

EXCURSIÓ AL PARTIDOR DE LES AIGÜES

 • El 8 de novembre es va realitzar una excursió al partidor de les aigües.

El 8 de noviembre se realizó una excursión al partidor de las aguas.

PRESENTACIÓ GUIA DIDÀCTICA DEL CASTELL.

 • El 28 de Novembre va tindre lloc a la Casa de Cultura-Teatre Beneficència la presentació de la guia didàctica del castell.

El 28 de noviembre tuvo lugar en la Casa de Cultura-Teatro Beneficencia la presentación de la guía didáctica del castillo. 

RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA ORAL.

 • Mitjançant entrevistes i enregistraments s’ha dut a terme  la recopilació de testimonis de persones relacionades amb els sistemes de reg tradicionals de Banyeres de Mariola.

Mediante entrevistas-grabaciones se ha llevado a cabo una recopilación de testimonios de personas relacionadas con los sistemas de riego tradicionales de Banyeres de Mariola.

PLA TOPOGRÀFIC.

 • Pla topogràfic del recorregut de la Séquia Major destacant tres elements: l’Assut de la Tosca, el Partidor de les aigües i la Bassa del Reg Major.

Plano topográfico del recorrido de la Séquia Major destacando tres elementos:  l’Assut de la Tosca, el Partidor de les aigües i la Bassa del Reg Major.

COL·LABORACIÓ  AMB EL CURS “ART, DIBUIX I PAPER”

 • Col·laboració en el curs “art, dibuix i paper” organitzat per l’Institut alacantí de cultura Juan Gil-albert.

Colaboración en el curso “arte, dibujo y papel” organizado por el Instituto alicantino de cultura Juan Gil-albert. 

 • Visites escolars i tallers de fabricació de paper a mà

Visitas escolares y talleres de fabricación de papel a mano.