ANY 2010

EXPOSICIÓ DELS VESTITS DEL VIII CONCURS DE VESTITS DE PAPER.

 • Des del mes de gener i durant tot l’any 2010 van ser exposats en la segona planta del Museu els vestits participants en el VIII Concurs de Paper. Aquesta exposició va mostrar als nombrosos visitants l’originalitat i laboriositat de tots els vestits confeccionats amb paper.

Desde el mes de enero y durante todo el año 2010 fueron expuestos en la segunda planta del Museu los vestidos participantes en el VIII Concurso de Papel. Esta exposición mostró a los numerosos visitantes la originalidad y laboriosidad de todos los vestidos confeccionados con papel.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS.

 • El dissabte 22 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus, i els museus de Banyeres de Mariola, com cada any, van portar a terme una sèrie d’activitats: jornades de portes obertes, horari especial d’obertura del Museu del Paper fins a les 23:00, realització d’un taller de paper jaspiat i la nit de les estrelles al Parc de Vil·la Rosario.

El sábado 22 de mayo se celebró el Día Internacional de los Museos, y los museos de Banyeres de Mariola, como cada año, llevaron a cabo una serie de actividades: jornadas de puertas abiertas, horario especial de abertura del Museu del Paper hasta las 23:00, realización de un taller de papel jaspeado y la noche de las estrellas en el Parque Villa Rosario.

EXPOSICIÓ DE JOGUETS ANTICS.

 • Dins de les activitats de jornades de portes obertes dels museus, el dissabte 22 de maig es va inaugurar aquesta exposició, que es va poder contemplar a la sala d’exposicions del Museu del paper fins al 31 d’agost, en la qual es mostrava una selecció de joguets antics, propietat de Rafael Berenguer, mostrant les característiques i evolució d’aquests instruments destinats al joc, els quals van poder gaudir tant els majors com els més menuts.

Dentro de las actividades de jornadas de puertas abiertas de los museos, el sábado 22 de mayo se inauguró esta exposición, que se pudo contemplar en la sala de exposiciones del Museu del Paper hasta el 31 de agosto, en la cual se mostraba una selección de juguetes antiguos, propiedad de Rafael Berenguer, mostrando las características y evolución de estos instrumentos destinados al juego, de los cuales pudieron disfrutar tanto mayores como los más pequeños.

CONCERT DEL MUSEU VALENCIÀ DEL PAPER.

 • Un altre any més el Museu Valencià del Paper va organitzar, la nit del 28 d’agost, els ja tradicionals concerts del Museu Valencià del Paper, actuant en aquesta ocasió el grup Mauri Sanchis Trio. Des que al 2003 van llançar el seu primer àlbum, Mauri Sanchis és un dels músics espanyols amb major projecció internacional en el àmbit del groove. Seguint el format estàndard d’orgue blegue (òrgan, guitarra i bateria), Mauri Sanchis Trio, és una autèntica màquina de groove amb un concepte totalment diferent fins a la data. Mauri Sanchis (òrgan), Hammond Razl (guitarra) i Blas Fernández (bateria).

Otro año más el Museu Valencià del Paper organizó, la noche del 28 de agosto, los ya tradicionales conciertos del Museu Valencià del Paper, actuando en esta ocasión el grupo Mauri Sanchis Trio. Desde que en el 2003 lanzó su primer álbum, Mari Sanchis es uno de los músicos españoles con mayor proyección internacional en el ámbito del groove. Siguiendo el formato estándar de órgano blegue (órgano, guitarra y batería) Mauri Sanchis Trios, es una auténtica máquina de groove con un concepto totalmente diferente hasta la fecha. Mauri Sanchis (órgano), Hammond Razl (guitarra) y Blas Fernández (batería).

EXPOSICIÓ: “LA IMPORTÀNCIA DEL PAPER XATIVÍ” (10/9/2010-31/10/2010).

 • Exposició en la qual es mostren els primer escrits sobre paper xativí, la ruta del paper d’Orient, la pervivència del paper hispanoàrab i la importància històrica de la fabricació de paper a Xàtiva.

Exposición en la cual se muestran los primeros escritos sobre papel setabense, la ruta del papel de Oriente, la pervivencia del papel hispano árabe y la importancia histórica de la fabricación de papel a Játiva.

RECOLLIDA D’UNA TURBINA.

 • Recollida d’una turbina industrial situada a València, i retirada de la seua localització original a causa de les obres del nou estadi del València CF, per aquest motiu es va sol·licitar a Conselleria el seu trasllat a Banyeres de Mariola amb la finalitat de situar-la en una de les noves rotondes que s’estan realitzant, i manifestar així el marcat passat industrial de la localitat.

Recogida de una turbina industrial situada a Valencia, y retirada de su localización original a causa de las obras del nuevo estadio del Valencia C.F, por este motivo se solicitó a Conselleria su traslado a Banyeres de Mariola con la finalidad de situarla en una de las nuevas rotondas que se están realizando y manifestar así el marcado pasado industrial de la localidad.

PARTICIPACIÓ EN ELS CURSOS DE GUIA ESPECIALITZAT EN PATRIMONI INDUSTRIAL.

 • Els citats cursos es van portar a terme els dies 4 i 5 de novembre  a la Universitat d’Alacant, dins del Pla de Valorització del Patrimoni Cultural de la Província d’Alacant, i portats a terme per l’Institut d’Investigacions Turístiques de la UA. El Museu del Paper va participar en una de les ponències, exposant les característiques d’aquest museu, la seua gestió, les activitats realitzades i la resta d’accions dutes a terme per a la seua divulgació.

Los citados cursos se llevaron a cabo los días 4 y 5 de noviembre en la Universidad de Alicante, dentro del Pla de Valorització del Patrimoni Cultural de la Provincia de Alicante, y llevados a cabo por el Instituto de Investigaciones Turísticas de la UA. El Museu del Paper participó en una de las ponencias, exponiendo las características de este museo, su gestión, las actividades realizadas y la demás acciones llevadas a cabo para su divulgación.

EXPOSICIÓ: “ELS MOLINS DE BANYERES DE MARIOLA. ARQUITECTURA DE L’AIGUA”.

 • El dia 26 de novembre va tenir lloc la inauguració a l’ultima planta del Museu Valencià del Paper  la segona de les exposicions dedicades a l’arquitectura de l’aigua de Banyeres de Mariola; en aquest cas estava dedicada als molins. Es tracta d’una exposició on d’una manera molt didàctica i per mitjà de panells, maquetes, peces i entrevistes a antics treballadors s’expliquen les principals característiques arquitectòniques i funcionals dels molins de Banyeres de Mariola, així com la seua evolució i la vida en ells.

El día 26 de noviembre tuvo lugar la inauguración en la última planta del Museu Valencià del Paper  la segunda de las exposiciones dedicadas a la arquitectura del agua de Banyeres de Mariola; en este caso estaba dedicada a los molinos. Se trata de una exposición donde de una forma muy didáctica y por medio de paneles, maquetas, piezas y entrevistas a antiguos trabajadores se explican las principales características arquitectónicas y funcionales de los molinos de Banyeres de Mariola, así como la evolución y la vida de ellos.

DSCN6334

CONFERÈNCIA: ” ELS MOLINS DE BANYERES DE MARIOLA” PER JUAN CASTELLÓ.

 • Amb motiu de la inauguració de l’exposició “Els molins de Banyeres de Mariola. Arquitectura de l’Aigua” es va portar a terme aquesta conferència a càrrec de Juan Castelló que va tenir lloc en el Museu del Paper el 26 de novembre, comptant amb la presència d’un gran nombre d’assistents.

Con motivo de la inauguración de la exposición “Els molins de Banyeres de Mariola. Arquitectura del agua” se llevo a cabo esta conferencia a cargo de Juan Castelló que tuvo lugar en el Museu del Paper el 26 de noviembre, contando con la presencia de una gran número de asistentes.

CONFERÈNCIA: “ARQUITECTURA DELS MOLINS”, PER V.MANUEL VIDAL VIDAL.

 • Continuant amb les activitats vinculades a l’exposició “Els molins de Banyeres”, el dia 17 de desembre a les 20:00 h. va tenir lloc la següent de les conferències: “Arquitectura dels Molins”, a càrrec de l’alcoià V. Manuel Vidal Vidal, arquitecte i professor de la Universitat Politècnica de València, expert en molins.

Continuando con las actividades vinculadas a la exposición “Els molins de Banyeres”, el día 17 de diciembre a las 22:00 h. tuvo lugar la siguiente conferencia: “Arquitectura dels Molins”, a cargo del alcoyano V. Manuel Vidal Vidal, arquitecto y profesor de la Universidad Politécnica de Valencia, experto en molinos.

VISITES EXPOSICIÓ “ELS MOLINS DE BANYERES DE MARIOLA. ARQUITECTURA DE L’AIGUA”

 • Durant el mes de desembre es van realitzar visites guiades dedicades a alumnes de Primària, amb la participació dels alumnes dels col·legis de la localitat.

Durante el mes de diciembre se realizaron visitas guiadas dedicadas a los alumnos de Primaria, con la participación de los alumnos del colegio de la localidad.