ANY 2011

EXPOSICIÓ: ARQUITECTURA DE L’AIGUA, ELS MOLINS DE BANYERES DE MARIOLA (26/11/2010-27/02/2011)

  • Exposició en la que d’una manera molt didàctica i a través de panells, maquetes, peces i entrevistes a antics treballadors s’expliquen les principals característiques arquitectòniques i funcionals dels molins de Banyeres de Mariola, així com la seva evolució i  la vida en ells.

Exposición en la que de una manera muy didáctica y a través de paneles, maquetas, piezas y entrevistas a antiguos trabajadores se explican las principales características arquitectónicas y funcionales de los molinos de Banyeres de Mariola, así como su evolución y la vida en ellos.

CONFERÈNCIA:  La importància de l’aigua per als molins.

  • Amb motiu de l’inauguració de l’exposició “Arquitectura de l’aigua, els molins de Banyeres de Mariola”, es va dur a terme esta conferència realitzada per Thomas Glick, Professor de Història Medieval e Hispanista de la Universitat de Boston.

Con motivo de la inauguración de la exposición “Arquitectura de l’aigua, els molins de Banyeres de Mariola”, se llevó a cabo esta conferencia realizada por Thomas Glick, profesor de Historia Medieval e Hispanista de la Universidad de Boston.

CONFERÈNCIA: DESCRIPCIÓ DE L’ESPAI, LA FUNDACIÓ I LA TÈCNICA DE L’ARQUITECTURA DEL AIGUA A BANYERES DE MARIOLA (21/01/2011)

  • Amb motiu de l’inauguració de l’exposició “Arquitectura de l’aigua, els molins de Banyeres de Mariola” es va dur a terme aquesta conferència realitzada per Isaac Montava, arquitecte i professor de l’Universitat d’Alacant.

Con motivo de la inauguración de la exposición “Arquitectura del agua, los molinos de Banyeres de Mariola” se llevó a cabo esta conferencia realizada por Isaac Montava, arquitecto y profesor de la Universidad de Alicante.

JORNADA DE PORTES OBERTES DELS MUSEUS.

  • El diumenge 29 de maig es va celebrar el dia internacional dels museus, i els museus de Banyeres de Mariola, com cada any, van dur a terme una sèrie d’activitats: jornades de portes obertes, horari especial d’obertura del Museu del Paper finsles 23:00 h., realització d’un taller de paper a mà i visites guiades gratuïtes.

El domingo 29 de mayo se celebró el día internacional de los museos, y los museos de Banyeres de Mariola, como cada año, llevaron a cabo una serie de actividades: jornadas de puertas abiertas, horario especial de apertura del Museu del Paper hasta las 23:00 h., realización de un taller de papel a mano y visitas guiadas gratuitas.

EXPOSICIÓ: CENT ANYS DE PUBLICITAT (27/05/2011-30/06/2011).

  • Exposició en la que es mostrava un magnífic resum de lo millor que ha oferit la publicitat gràfica en els últims 100 anys. Colecció de Pepe Llorca Casasempere.

Exposición en la que se mostraba un magnífico resumen de lo mejor que ha ofrecido la publicidad gráfica en los últimos 100 años. Colección de Pepe Llorca Casasempere.

ACTIVITATS DE TALLERS DE PAPER A MÀ.

  • Durant el mes de juny el Museu Valencià del Paper va realitzar diversos tallers de realització de paper a mà per alumnes de Primària, amb l’assistència dels alumnes dels col·legis de la localitat.

Durante el mes de junio el Museu Valencià del Paper realizó varios talleres de realización de papel a mano para alumnos de Primaria, con la asistencia de los alumnos de los colegios de la localidad.

CONCERT: PEP GIMENO BOTIFARRA (27/08/2011).

  • Altre any mes el Museu Valencià del Paper va organitzar per a la nit de l’últim dissabte d’agost, els ja tradicionals concerts del Museu valencià del Paper, actuant en aquesta ocasió el cantautor Pep Gimeno el Botifarra, admirat per les seues peculiars i divertides cançons de les terres valencianes, amb un toc d’humor i diversió.

Otro año mas el Museu Valencià del Paper organizó para la noche del último sábado de agosto, los ya tradicionales conciertos del Museu Valencià del Paper, actuando en esta ocasión el cantautor Pep Gimeno el Botifarra, admirado por sus peculiares y divertidas canciones de las tierras valencianas, con un toque de humor y diversión.

Cartell

EXPOSICIÓ: CENTRE DEPORTIU EN L’ANTIC TALLER DE L’ESTACIÓ. LA RUINA COM REPTE DE PROJECTE (21/10/2011-30/12/2011)

  • Exposició en la que es mostra el projecte del arquitecte de Banyeres de Mariola Carlos Francés Revert, de reconvertir la fàbrica de paper de José Laporta Valor en un centre esportiu i aquàtic per al disfrute de Banyeres i dels pobles del voltant.

Exposición en la que se muestra el proyecto del arquitecto de Banyeres de Mariola, Carlos Francés Revert, de reconvertir la fábrica de papel de José Laporta Varlor en un centro deportivo y acuático para al disfrute de Banyeres y de los pueblos de alrededor.

CONFERÈNCIA: L’ANTIC TALLER DE L’ESTACIÓ. UN RECORREGUT DES DELS VALORS, LA MEMÒRIA I LA IDENTITAT CAP A LA PERMANÈNCIA I LA CONTEMPORANEÏTAT.

  • Amb motiu de l’inauguració de l’exposició “Centre esportiu en l’antic taller de l’estació. La ruina com a repte de projecte”, es va dur a terme esta conferència a càrrec de l’arquitecte Carlos Francés Revert que va tindre lloc al Museu Valencià del Paper a les 20:00 h. del 21 d’octubre, contant amb l’assitència d’un gran nombre d’assistents.

Con motivo de la inauguración de la exposición “Centro deportivo en el antiguo taller de la estación. La ruina como reto de proyecto”, se llevó a cabo esta conferencia a cargo del arquitecto Carlos Francés Revert que tuvo lugar al Museu Valencià del Paper a las 20:00 h. del 21 de octubre, contando con la asistencia de una gran numero de asistentes.

CONCURS: IX CONCURS DE VESTITS DE PAPER.

  • Aquest any vam tindre la IX edició del Concurs de Vestits de Paper, en el que la imaginació i la perícia de les modistes plenen de colors la pasarel·la. L’esdeveniment va tindre lloc el divendres 16 de desembre de 2011 en el restaurant Mariola de Banyeres de Mariola a les 22:30 h.

Este año tuvimos la IX edición del concurso de Trajes de papel, en el que la imaginación y la pericia de las modistas llenan de colores la pasarela. La cita tuvo lugar el viernes 16 de diciembre de 2011 en el Restaurante Mariola de Banyeres de Mariola a las 22:30 h.