ANY 2014

EXPOSICIÓ “QUINTOS I RECLUTAMENT EN LA PROVÍNCIA D’ALACANT, 1770-2001″. 

  • Del 31 de gener al 21 de febrer del 2014, per primera vegada, l’Arxiu Provincial de la Diputació d’Alacant va donar a conèixer part dels seus fons documentals sobre el reclutament militar en la província. Esta exposició va albergar també dades sobre el reclutament de 14 municipis. Des dels Museus de Banyeres reiterem el nostre agraïment a la col•laboració dels arxius municipals d’Alacant, Benidorm, Callosa de Segura, Crevillent, Dénia, Elx, Ibi, Monforte del Cid, Novelda, Orihuela, Petrer, El Pinós, Sax, Villena i l’aquarterament de Rabasa.

Inaugurada el 31 de gener de 2014, ens va permetre contemplar els vestigis documentals que comprenien des de finals del segle XVIII fins al 21 de febrer de 2014.

Del 31 de enero al 21 de febrero del 2014, por primera vez, l’Arxiu Provincial de la Diputación d’Alacant dio a conocer parte de sus fondos documentales sobre el reclutamiento militar en la provincia. Esta exposición albergó también datos sobre el reclutamiento de 14 municipios. Desde los Museos de Banyeres reiteramos nuestro agradecimiento a la colaboración de los archivos municipales de Alicante, Benidorm, Callosa de Segura, Crevillente, Dénia, Elche, Ibi, Monforte del Cid, Novelda, Orihuela, Petrer, El Pinoso, Sax, Villena y l’aquarterament de Rabasa.

Inaugurada el 31 de enero de 2014, nos permitió contemplar los vestigios documentales que comprendían desde finales del siglo XVIII hasta el 21 de febrero de 2014.

EXPOSICIÓ “X CONCURS DE TRATGES DE PAPER”.

  • Del 7 de febrer al 2 de maig del 2014, amb motiu del desè concurs de trages de paper, i com ja ve sent habitual d’un temps ençà, Vil•la rosario va acollir en la primera de les seues plantes tots els vestits confeccionats per al citat concurs, tant de participants com dels guanyadors del mateix.

Del 7 de febrero al 2 de mayo del 2014, con motivo del décimo concurso de trajes de papel, y como ya viene siendo habitual de un tiempo aquí , Villa Rosario acogió en la primera de sus plantas todos los trajes confeccionados para el citado concurso, tanto el de los participantes como de los ganadores del mismo.

IMG_2348

EXPOSICIÓ “ EL NOSTRE COS PARLA EN TOT MOMENT”.

  • María Esteve va exposar el seu projecte artístic del 23 de maig a l’1 de juny en la Sala d’Exposicions Temporals del Museus Valencià del Paper baix el títol de “ El nostre cos parla en tot moment”.

María Esteve expuso su proyecto artístico del 23 de mayo al 1 de junio en la Sala de Exposiciones Temporales del Museo Valenciano del Papel bajo el título de ” Nuestro cuerpo habla en todo momento”.

COL•LABORACIÓ EN EL MES DE JULIOL AMB LES ESCOLES D’ESTIU I ESPORTIVES AMB TALLER DE FER PAPER.

  • Els alumnes d’estes escoles van realizar un taller de fabricació de paper al Museu Valencià del Paper.

Los alumnos de estas escuelas realizaron un taller de fabricación de papel en el Museu Valencià del Paper.

“ELS CONCERTS DEL MUSEU VALENCIÀ DEL PAPER”.

  • El dia 1 d’agost va tindre lloc, en el parc de Vil•la Rosario, el concert d’Aretha y los Franklin. Grup villenense dedicat al jazz que va delectar amb café-bar als més de 300 assistents en el mateix.

El día 1 de agosto tuvo lugar, en el parque de Villa Rosario, el concierto de Aretha y los Franklin. Grupo villenense dedicado al jazz que deleitó con café-bar a los más de 300 asistentes en el mismo.

POSTER2

TALLER DE GRAVAT: “MONOTIP-TÈCNICA I PROCEDIMENT”.

  • Durant els mesos d’octubre i novembre, en el Museu Valencià del Paper, es va realizar el taller de gravat a càrrec de Manolo Granado. El taller es va realitzar els dies 20 i 24 d’octubre, de 18:00 a 19:00 hores, i els dissabtes 18 i 25 d’octubre i 8 i 15 de novembre de 12:00 a 13:00 hores.

Durante los meses de octubre y noviembre, en el Museo Valenciano del Papel, se realizó el taller de grabado a cargo de Manolo Granado. El taller se realizó los días 20 y 24 de octubre, de 18:00 a 19:00 horas, y los sábados 18 y 25 de octubre y 8 y 15 de noviembre de 12:00 a 13:00 horas.

“DESCOBRINT EL PATRIMONI OBLIDAT (L’ENTORN DEL TALLER DE L’ESTACIÓ)”.

  • Activitat organitzada pels Museus de Banyeres i dirigida als alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Manuel Broseta els dies 26 i 28 de novembre i el 2 de desembre, va tindre com a objectiu donar a conèixer el patrimoni arqueològic industrial de Banyeres. El monitor va traslladar els alumnes a l’època en què el taller de l’Estació estava funcionant, relatant anècdotes i històries del tren Xitxarra, a més d’explicacions de l’entorn, tant arquitectònic com natural, remarcant la importància de conèixer el nostre patrimoni.

Actividad organizada por los Museos de Banyeres y dirigida a los alumnos de 1º de ESO del Instituto Manuel Broseta los días 26 y 28 de noviembre y el 2 de diciembre, tuvo como objetivo dar a conocer el patrimonio arqueológico industrial de Banyeres. El monitor trasladó los alumnos a la época en que el taller de la Estació estaba funcionando, relatando anécdotas e historias del tren Chicharra, además de explicaciones del entorno, tanto arquitectónico como natural, señalando la importancia de conocer nuestro patrimonio.

“DESCOBRINT EL PARC VIL•LA ROSARIO”.

  • Els dies 26 i 28 de novembre i el 3 i 5 de desembre, els Museus de Banyeres, junt amb la col•laboració de Miquel Àngel Terol, van organitzar esta activitat dirigida als alumnes de 6é de Primària del CEIP Alfonso Iniesta i la Fundació Ribera. Es va inculcar, als alumnes la importància de valorar tant el patrimoni dels museus com el natural. Es va analitzar la vil•la de 1903, a més van descobrir els arbres i plantes que conformen el parc municipal. Els alumnes, gràcies a una gran retrospectiva històrica, es van traslladar als inicis del segle XX i van descobrir la importància dels museus que queden enclavats en el parc com a part de la història de Banyeres.

Los días 26 y 28 de noviembre y el 3 y 5 de diciembre, los Museos de Banyeres, junto a la cololaboración de Miguel Àngel Terol, organizaron esta actividad dirigida a los alumnos de 6º de Primaria del CEIP Alfonso Iniesta y la Fundación Ribera. Se inculcó a los alumnos la importancia de valorar tanto el patrimonio de los museos como natural. Se analizó la villa de 1903, además descubrieron los árboles y plantas que conforman el parque municipal. Los alumnos, gracias a una gran retrospectiva histórica, se trasladaron a inicios del siglo XX y descubrieron la importancia de los museos que quedan enclavados en el parque como parte de la historia de Banyeres.

VISITA DIDÀCTICA GUIADA “LES COVES PREHISTÒRIQUES DE LA PEDRERA I EL SEU ENTORN”.

  • El diumenge 14 de desembre es va realitzar un interessant recorregut pel món funerari d’època neolítica (III mil•lenni a.C) de Banyeres. A més, vam conèixer altres enclavaments de la zona de la Pedrera, ressaltant el valor històric dels mateixos.

El domingo 14 de diciembre se realizó un interesante recorrido por el mundo funerario de época neolítica (III milenio a.C) de Banyeres. Además, conocimos otros enclaves de la zona de la Pedrera, resaltando el valor histórico de los mismos.