ANY 2015

POSADA EN VALOR DEL PATRIMONI HIDRÀULIC.

  • El 28 de març va tindre lloc la Posada en Valor del Patrimoni Hidràulic de Banyeres de Mariola, amb motiu de l’obertura anual del Partidor. Més de 50 persones van recorrer l’assut de la Tosca. Es va parlar de la importància de la sèquia major de Reg. L’excursió va finalitzar al Partidor de les Aigües, edifici enclavat en el recent BIC de la ruta dels Molins Paperers de Banyeres de Mariola al riu Vinalopó.

El 28 de marzo tuvo lugar la Puesta en Valor del Patrimonio Hidráulico de Banyeres de Mariola, con motivo de la obertura anual del Partidor. Más de 50 personas recorrieron el azud de la Tosca. Se habló de la importancia de la acequia mayor de Riego. La excursión finalizó en el Partidor de las aguas, edificio enclavado en el reciente BIC de la ruta de los Molinos Papeleros de Banyeres de Mariola en el río Vinalopó.

ITINERARI ETNOBOTÀNIC PER LA RUTA DELS MOLINS.

  • El diumenge 5 de juliol, al Molí l’Ombria, es va realitzar el recorregut etnobotànic per la ruta dels Molins, a càrrec de Segundo Rios , director de l’estació Biològica Jardí Botànic de Torretes d’Ibi. Una nova visió de la ruta dels Molins des de la perspectiva de les plantes i la relació amb els homes.

El domingo 5 de julio, en el Moli la Ombria, se realizó el recorrido etnobotánico por la ruta de los Molinos, a cargo de Segundo Ríos, director de la estación Biológica Jardí Botànic de Torretes d’Ibi. Una nueva visión de la ruta de los Molinos des de la perspectiva de las plantas y la relación con los hombres.

ELS CONCERTS DEL MUSEU VALENCIÀ DEL PAPER.

  • El dia 12 de setembre es va realitzar el concert dels Intokables Big Band, banda de 25 músics dirigits per Carlos Ferri al parc Vil·la Rosario. Grup format de l’Agrupació Musical Ontinyent. Va ser un concert amb entrada lliure i gratuïta que va durar unes dues hores.

El día 12 de septiembre se realizó el concierto de los Intokables Big Band, banda de 25 músicos dirigidos por Carlos Ferri en el parque Villa Rosario. Grupo formado de la Agrupació Musical Ontinyent. Fue un concierto con entrada libre y gratuita que duró unas dos horas.

DESCOBRIM EL PARC VIL·LA ROSARIO.

  • El dimecres 23 de setembre i el divendres 25 de setembre es van realitzar visites per als dos col·legis de la localitat, 4t de Primària del CEIP Alfonso Iniesta i 4t de Primària del Col·legi Fundació Ribera. L’objectiu de la visita era conèixer el parc municipal, les seues plantes i l’evolució de com una vivenda burgesa passa a ser un museu. La visita va ser a càrrec de Miquel Àngel Terol.

El miércoles 23 de septiembre y el viernes 25 de septiembre se realizaron visitas para los dos colegios de la localidad, 4º de Primaria de CEIP Alfonso Iniesta y 4º de Primaria del Colegio Fundación Ribera. El objetivo de la visita era conocer el parque municipal, sus plantas y la evolución de como una vivienda burguesa pasó a ser un museo. La visita corrió a cargo de Miquel Àngel Terol.

MOLÍ TORRÓ: PASSAT I PRESENT.

  • El divendres 27 de novembre va tindre lloc la conferència realitzada per Juan Castelló, sobre el Molí Torró.

El viernes 27 de noviembre tuvo lugar la conferencia realizada por Juan Castelló sobre el Molí Torró.

EIXIDA DE CAMP AL MOLÍ TORRÓ.

  • El diumenge 29 de novembre es va visitar aquest antic molí fariner del segle XVII per a conèixer més d’aquest edifici de 400 anys d’antiguitat, els usos que tenia i l’estat de conservació en què es trova, a més de parlar d’algun dels molins de la ruta dels Molins, com el Molí sol, annex al Molí Torró, i el Molí Pont. L’eixida va estar a càrrec de Juan Castelló.

El domingo 29 de noviembre se visitó este antiguo molino harinero del siglo XVII para conocer más de este edificio de 400 años de antigüedad, los usos que tenía y el estado de conservación en el cual se encuentra, además se habló de algunos de los molinos de la ruta dels Molins como el Molí Sol, anexo al Molí Torró, y el Molí Pont. La salida fue a cargo de Juan Castelló.

DESCOBRIM EL PATRIMONI OBLIDAT (TALLER DE L’ESTACIÓ I RUTA DELS MOLINS).

  • El dissabte 19 de desembre es va realitzar una excursió per a posar en valor el patrimoni arqueològic industrial i fer una xicoteta retrospectiva històrica, des del parc de Vil·la Rosario fins a l’edifici de l’Estació, finalitzant en el Molí de la Farina. La visita va estar a càrrec de Miquel Àngel Terol.

El sábado 19 de diciembre se realizó una excursión para poner en valor el patrimonio arqueológico industrial y hacer una pequeña retrospectiva histórica, des del parque de Villa Rosario hasta el edificio de la Estación, finalizando en el Molí de la Farina. La visita estuvo a cargo de Miquel Àngel Terol.