Museu Torre Font Bona

 

Torre Font Bona

El Museu Arqueològic Municipal de Banyeres de Mariola “Torre Font Bona” suposa la plasmació d’un projecte de la dècada dels 60 que va impulsar a un grup de banyerins a recuperar l’herència deixada pels nostres avantpassats a través de la seua cultura material. L’any 1991 es restaura la Torre Font Bona, del segle XV, i les seues estades allotgen definitivament este museu. El seu interior està estructurat en quatre plantes.

En la planta baixa es poden conéixer més dades sobre la torre, la seua excavació i restauració, així com alguns dels materials arqueològics trobats en la mateixa. La primera planta està destinada als estudis prehistòrics de Banyeres de Mariola; les excavacions i prospeccions dutes a terme en les nombroses Coves de soterrament de la zona, han format la interessant col·lecció d’indústria lítica i adorns que arreplega les vitrines.

En la segona planta s’arrepleguen els vestigis d’època ibèrica, romana, islàmica i cristiana, destacant els objectes d’ús quotidià rescatats en el jaciment islàmic de Serrella i per últim, la tercera planta, està reservada per acollir exposicions temporals.

El Museo Arqueológico Municipal de Banyeres de Mariola “Torre Font Bona” supone la plasmación de un proyecto de la década de los 60 que impulsó a un grupo de bañerenses a recuperar la herencia dejada por nuestros antepasados a través de su cultura material. El año 1991 se restaura la Torre Font Bona, del siglo XV, y sus estancias alojan definitivamente este museo. Su interior está estructurado en cuatro plantas.

En la planta baja se pueden conocer más datos sobre la torre, su excavación y restauración, así como algunos de los materiales arqueológicos encontrados en la misma. La primera planta está destinada a los estudios prehistóricos de Banyeres de Mariola; las excavaciones y prospecciones llevadas a cabo en las numerosas Cuevas de soterramiento de la zona, han formado la interesante colección de industria lítica y adornos que recogen las vitrinas.

En la segunda planta se recogen los vestigios de la época ibérica, romana, islámica y cristiana, destacando los objetos de uso cotidiano rescatados en la yacimiento islámico de Serrella y por último, la tercera planta, está reservada para coger exposiciones temporales.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s