ANY 2011

JORNADA DE PORTES OBERTES ALS MUSEUS

  • El diumenge 29 de Maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus, i el Museu Arqueològic de Banyeres de Mariola, com cada any, va dur a terme una serie d’activitats: horari especial d’apertura del Museu del Paper hasta las 23:00 h. i visites guiades gratuïtes.

El domingo 29 de Mayo se celebró el Día Internacional de los Museos, y el Museu Arqueològic de Banyeres de Mariola, como cada año, llevó a cabo una serie de actividades: horario especial de apertura del Museu del Paper hasta las 23:00 h. y visitas guiadas gratuitas.

TALLER DE PREHISTÒRIA PER ALUMNES DE L’EPA

  • L’activitat es va realitzar el dia 5 d’Octubre a les 19:00 h. i va constar en primer lloc d’una visita guiada pel Museu Arqueològic, introduint-los en el món de la prehistòria i la seva presència a Banyeres de Mariola així com l’importància de l’arqueologia per al seu coneixement. Així, mitjançant reproduccions de diferents objectes de la cultura material prehistòrica, sobretot de l’indústria lítica, es van explicar les principals característiques d’aquestes societats i les transformacions sofrides amb el transcurs del temps.

La actividad se realizó el día 5 de Octubre a las 19:00 h. y constó en primer lugar de una visita guiada por el Museo Arqueológico, introduciéndolos en el mundo de la prehistoria y su presencia en Banyeres de Mariola así como la importancia de la arqueología para su conocimiento. Así, mediante reproducciones de diferentes objetos de la cultura material prehistórica, sobretodo de la industria lítica, se explicaron las principales características de estas sociedades y las transformaciones sufridas con el transcurso del tiempo.

TALLER PINTURA RUPESTRE

  • Amb aquesta activitat el Museu Arqueològic de la Torre Font Bona pretén apropar als escolars a experimentar les tècniques artístiques pròpies de la prehistòria  realitzant per ells mateixa les seues pintures rupestres. Aquests tallers van ser realitzats als centres escolars CEIP Alfonso Iniesta, C. Fundación Ribera i en el taller ocupacional de Banyeres de Mariola.

Con esta actividad el Museu Arqueològic de la Torre de la Font Bona pretende acercar a los escolares a experimentar las técnicas artísticas propias de la prehistoria realizando por ellos mismos sus pinturas rupestres. Estos talleres fueron realizados en los centros escolares CEIP Alfonso Iniesta, C. Fundación Ribera y en el taller ocupacional de Banyeres de Mariola.